20 Kasım 2015 Cuma

Facebookta İlişkiye Ara Ver Özelliği



Sosyal medyanın dev ismi Facebook Yeni bir özellik ile yeniden karşımıza çıkıyor. Bu kez de ilişki durumu seçeneğini daha da ilerletmek adına bir adım atacak.Bu yeni özelliğin adı ise “Take a Break”  bu sayede ilişkinize ara verdiğinizi ilan edebileceksiniz.

 Gelişim sürecinde Facebook “İlişki Durumu” özelliğini açarak oldukça fazla beğeni almıştı. Hemen heme ilişkisi olan her Facebook kullanıcısının kullandığı “İlişki Durumu” kısmı, arada bir can sıkan durumlara neden olabilmekte. “Neden ilşki durumunu kaldırdın?” ya da “İlişki durumunu değiştirir misin?” tarzındaki soruları ilişkisi olanların çoğu maruz duymakta.

 İlişki durumu, ilişki bitminden sonra anında kaldırılıyordu bu da sanki Facebook’tan ilişki durumunuzu kaldırdığınızda ilişkinizin tamamen bittiği algısına neden olmaktaydı. Facebook bu durumu da düşündü ve ilişki durumu kısmına bir yeni özellik daha kazandırmak için çalışmakta. “Take a Break” yani “Ara ver” özelliği ile ilişkinize eski sevgilinizi arkadaş listesinizden çıkartmadan ara verebilirsiniz.

 Bu özelliği kullandığınızda ilişkinize ara vermiş olduğunuz sevgilinizin paylaşımlarıyla profilindeki hareketlilikleri en az şekilde görürsünüz. Bir de eski sevgilinizin sizi haber kaynağında ne sıklıkla görebileceğini ayarlama seçeneğiniz mevcut. ABD’de kullanıma sunulan özellik herkesin hoşuna gidecek mi dersiniz?