12 Ekim 2014 Pazar

Sony Xperia Z2 Ekran Kilidi Kırma

Merhaba Arkadaşlar ;


Xperia Z2 cihazına da format atma işlemine başlamadan önce, mutlaka bilgilendirme yazımızı okuyun. Çünkü kimse güzel anılarını ölümsüzleştirdiği fotoğraflarını veya rehberindeki kişi bilgilerini kaybetmek istemez. 

 *Format işlemine başlamadan önce cihazınızın şarjının %50 üzerinde olduğuna dikkat ediniz. Format işlemi cihazınızda sonradan oluşturulmuş bütün verileri silecektir. Bu yüzden format işlemine başlamadan önce cihazdaki önemli dosyalarınızı yedekleyiniz. 

Ayrıca rehberinizi de sim kart hafızasına aktarıp formata başlamadan önce sim kartı çıkartınız. Veri güvenliğiniz için SD Hafıza kartınızı da çıkartınız.

Format sistem ve uygulama verilerini ve ayarlarını, google hesabınızı, telefon profillerinizi, indirilen uygulamaları, telefon hafızasında ki rehber kişilerinizi, resimler, ses dosyaları ve notlar gibi verilerinizi siler. 

Sony Xperia Z2 cihazına hard format atmak için, 3 yöntem mevcut. Bunlar sıfırlama düğmesi ile fabrika ayarlarına sıfırlama, ayarlar menüsü üzerinden sıfırlama ve bilgisayar yardımı ile sıfırlama.

1. Yöntem
Ayarlar menüsünü kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama
Bu yöntem hemen hemen her Android’li cihazda bulunmaktadır. Fakat bu yöntemi, kilit modelini unutma veya telefonunuza erişemediğiniz durumlarda kullanamazsınız.
  • İlk olarak Uygulamalar menüsünden, Ayarlar menüsüne girin.
  • Ayarlar menüsünden, “Yedekle ve Sıfırla” seçeneğini seçiyoruz.
  • Bu menüden,  “Fabrika Ayarlarına Sıfırla” seçeneğini seçip, gelen menüden “Telefonu Sıfırla” seçeneğini seçiyoruz.
  • Son olarak, “Herşeyi Sil” seçeneğine dokunarak, telefonda ilk aldığınız günden beri, yaptığınız bütün değişiklikleri sıfırlayabilirsiniz. “Herşeyi Sil” seçeneğine dokunduktan sonra, birkaç dakika beklerseniz, telefonunuz yeniden başlatılacaktır ve sıfırlama işlemi başarı ile tamamlanmış olacaktır.
2. Yöntem
Sıfırlama tuşunu kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama

Bu yöntem Xperia Z2′yi fabrika ayarlarına sıfırlamanın en kolay yöntemidir.
Xperia Z2′nin, MicroSD kart yuvasının kapağını açarsanız, ok ile gösterilmiş, ufak bir buton göreceksiniz. Bu butona zarar vermeyecek bir şekilde, kalem ve benzeri bir nesne ile basarsanız sıfırlanacaktır.
3. Yöntem
Bilgisayar ile fabrika ayarlarına sıfırlama
Bu yöntemi sadece sıfırlama işleminde değil. Yazılım güncelleştirme işinde de kullanabilirsiniz.
  1. Öncelikle bilgisayarınıza, Sony PC Companion aracını indirin ve kurun.
  2. Bu programı kurduktan sonra, Xperia Z2 cihazını, bilgisayarınıza USB kablo ile bağlayın.
  3. İndirdiğiniz PC Companion programını açın ve önce “Support (Destek)” seçeneği, ardından “Software Update (Yazılım Güncelleştirmesi)” seçeneğini seçin.
Sonra “Start (Başlat)” seçeneği ve sonra, “Factory Reset (Fabrika Ayarlarına Sıfırlama)” seçeneğini seçin. Hepsi bu kadar.
Takıldığınız yerleri, yorum yaparak bize sorabilirsiniz.